licht 4

LED verlichting

LEDverlichting.
Door de toename van de LED technologie stelt EWGlenn aan zijn klanten voor om ledverlichting te gebruiken, het zijn de voordelen waardoor ledverlichting populair is geworden om ze te gaan gebruiken.

Geschiedenis.
Het is midden jaren 1920 dat een zekere O. Losev (Rus) ontdekte dat een puntcontactdiode licht uitstraalde als men er een stroom doorheen stuurde. Het is pas in 1962 dat N. Holonyak (Amerikaan) een doorbraak maakte met een werkende led.

Algemeen.
LED staat voor Light Emitting Diode of ook lichtuitstralende diode genoemd. Dat betekent dat het licht niet gegenereerd wordt door een gloeidraad zoals bij een gloeilamp of andere lampen. Leds zijn elektronische halfgeleidercomponenten die elektrische energie rechtstreeks kunnen omzetten in licht met een bepaalde kleur. Sinds het ontstaan zijn ze te verkrijgen in diverse afmetingen zo zijn er leds van 1,8mm tot 20mm, maar het zijn de leds van 3mm en 5mm die het meest gebruikt worden. De kleuren zoals: blauw, geel, groen, oranje, rood, en wit, worden bepaald door de materialen waaruit een led is opgebouwd.

Toepassingen.
Leds worden in diverse toepassingen gebruikt, we gaan ze niet allemaal opnoemen maar worden op industrieel niveau gebruikt ter vervanging van indicatielampjes, cijfer- en letterdisplays, infrarood zenders, enz... Het is pas later dan men ze ook ging gebruiken in: verkeerslichten, zwaailichten, wagenverlichting, straatverlichting, fietsverlichting, zaklampen enz... maar vooral door de recentste ontwikkelingen, voornamelijk de driekleurenleds of RGB-leds worden toegepast in de ledtelevisie of ledmonitor. De ledstrips worden dank zij hun flexibiliteit vooral gebruikt als sfeerverlichting in tal van toepassingen.

Wit Led1  De ontwikkeling van de witte led heeft ertoe geleid, dat ze ook toegepast worden in lampen, die zowel in bestaande amaturen vervangen kunnen worden. Nieuwe armaturen worden meestal al voorzien van een LED-lamp. 

Voordelen:
LED verlichting is duurder, maar dankzij onderstaande voordelen, zijn de kosten snel terugverdiend.
  - Levensduur van 50.000 tot 100.000 branduren.
  - Verbruik van 0,2 tot 5 watt per LED.
  - Toepassing geschikt als wand- , vloer- of plafondverlichting.
  - LED lampen zijn vrijwel in alle (ook bestaande) armaturen vervangbaar.
Je moet dus minder vaak lampen gaan vervangen, waardoor de onderhoudskosten sterk kunnen dalen.

ledverlichting 1 a

Waar vind je ons

EW Glenn

Sint Jansstraat 115
B-2490 Balen

0479 81 66 64
info@ewglenn.be

Locatie

kaart