012 1Stoeterij "De Wimpel" te Wiekevorst met een Zonne-energie installatie van 160 panelen met een capaciteit van 40kWp, uitvoerder EWGLENN.

Netgekoppeld Systeem

Netgekoppelde zonne-energie installatie.
Onder een netgekoppelde zonne-energie installatie (PV-installatie), verstaan we dat de opgewekte energie direct afgegeven wordt aan het openbaar elektriciteitsnet. Door een inverter (omvormer) wordt de door de zonnepanelen opgewekte gelijkspanning omgezet naar wisselspanning. Een urenteller laat weten hoeveel uur uw zonne-energie installatie heeft geproduceerd. 
 
schema
 
Bij netgekoppelde zonne-energie systemen zijn er twee mogelijkheden:
  1. De opgewekte zonne-energie wordt onmiddellijk aan het openbaar elektriciteitsnet geleverd. De elektrische installatie wordt uitgerust met een dubbele energiemeter, die meet enerzijds hoeveel elektriciteit u verbruikt en anderzijds hoeveel elektriciteit u produceert. Het verschil tussen beide wordt dan terugbetaald.
  2. De geproduceerde elektriciteit van uw zonne-energie installatie gebruiken voor uw eigen elektrische behoefte waarbij de restenergie geleverd wordt aan het elektriciteitsnet. Het is 's avonds en 's nachts dat je kunt rekenen op het elektriciteitsnet om uw woning te voorzien van de nodige elektriciteit. Wanneer er zonne-energie aan het openbaar elektriciteitsnet geleverd wordt gaat uw energiemeter achteruit draaien, en weer vooruit zodra je weer elektriciteit van het elektriciteitsnet gaat afnemen.
Bij netgekoppelde zonnepanelen wordt je vergoed voor de energie die je geleverd hebt. Er is dus geen enkele reden om geen zonnepanelen te laten plaatsen!

Belangrijk: Aangezien een zonne-energie installatie verbonden is aan de elektrische installatie van je woning, is de installatie ook onderworpen aan het A.R.E.I. (Algemeen Reglement op de Elektrische Installaties), dit betekend dat alvorens men de zonne-energie installatie in gebruik gaat nemen, het geheel aan de uitgevoerde werken eerst gekeurd moet worden door een erkend keuringsorganisme.

Waar vind je ons

EW Glenn

Sint Jansstraat 115
B-2490 Balen

0479 81 66 64
info@ewglenn.be

Locatie

kaart