012 1Stoeterij "De Wimpel" te Wiekevorst met een Zonne-energie installatie van 160 panelen met een capaciteit van 40kWp, uitvoerder EWGLENN.

Opbrengst

Opbrengst.
Wanneer bij conventionele zonnepanelen de panelen door de constante zonneinstraling intern te warm gaan worden, daalt de opbrengst ervan aanzienlijk. Bij Panasonic HIT® zonnepanelen betekent dit echter, dat bij toename van temperatuur er meer stroom wordt opgewekt, met als gevolg een hogere energieopbrengst dan bij een conventionele PV-installtie, dit betekent dat er minder zonnepanelen nodig zijn. Wat een voordeel is bij een kleiner beschikbaar dakoppervlakte en uiteraard ook aan installatiekosten. Ongeacht het type of merk van een zonnepaneel, wordt het vermogen ervan uitgedrukt in Watt-piek (Wp). De energieopbrengst ervan in kilowattuur (kWh) per jaar. Men gaat ervan uit dat een zonne-energie installatie met polykristallijne zonnepanelen jaarlijks gemiddeld 110kWh/m² oplevert. Het jaarlijks gemiddeld verbruik van een Vlaams gezin bedraagt ±3520kWh. Dat betekent dus dat 32m² zonnepanelen volstaan om een gemiddeld gezin, gedurende één jaar te gaan voorzien van stroom.

Wat betekent nu Wp (Wattpiek)?
Wattpiek (Wp) is de uitdrukking van het opgewekt vermogen dat een zonne-energie installatie onder "standaard condities" oplevert, 1000Wp = 1kWp (kiloWattpiek).
Wattuur (Wh) is de uitdrukking van het geproduceerd vermogen van een zonne-energie installatie. 1000Wh = 1kWh (kiloWattuur).
Onder "standaard condities" verstaan we: het Belgisch klimaat, oriëntatie en de helling van de panelen. en gaat men ervan uit, dat een zonne-energie installatie van 1kWp, 850kWh oplevert. 
 010 3

 

 

 

 

Bij stoeterij “De Wimpel” te Wiekevorst (zie foto), werd door EWGlenn een zonne-energie installatie gerealiseerd van 160 panelen die een capaciteit opleveren van 40kWp. De totale opbrengst van deze zonne-energie installatie is jaarlijks: 40kWp x 850kWh = 34.000 kWh/jaar. Het jaarlijks gemiddeld verbruik aan elektriciteit voor een gezin met 3 personen is ±3.500kwh. Dus om u een idee te kunnen geven, kan deze zonne-energie installatie 9 à 10 gezinnen voorzien in hun jaarlijkse energiebehoefte. 

010 1

      

 

Foto: voor deze installatie waren er drie, 3-fazige omvormers nodig om de gelijkstroom die de zonne-energie installatie produceert om te zetten naar wisselspanning, en werdt er een nieuwe voedingskabel ingegraven naar een nabijgelegen hoogspanningscabine die voor deze installatie diende aangepast te worden.

Waar vind je ons

EW Glenn

Sint Jansstraat 115
B-2490 Balen

0479 81 66 64
info@ewglenn.be

Locatie

kaart