licht 4

Verlichting

EWGlenn, staat ervoor, om in samenwerking met de klant een juiste keuze te maken voor een sfeervolle en ideale verlichting, met als streefdoel het bewust maken van de huidige technologieën die de energiekost enorm kunnen drukken.

Indien bij het verlaten van uw woning of bij het slapen gaan er de twijfel ontstaat of er nog ergens licht zou branden, heeft Glenn Roosen de oplossing, om op een eenvoudige manier alle de verlichtingsbronnen uit te schakelen.

U vindt bij ElektriciteitsWerken Glenn, zowel design- als gewone verlichting voor in: woningen, kantoren, handelszaken, enz...

EWGlenn, gebruikt hiervoor verlichtingsarmaturen van gerenommeerde merken.

Terminologie.
Over de terminologieën die betrekking hebben op verlichting, werd ook hier alles uitgedrukt in Watt, vandaag spreken we meer over Lumen, Kelvin en de Levensduur van een lamp.
Lumen (symbool: lm) is de eenheid voor lichtstroom en betekend, de totale hoeveelheid zichtbaar licht die een lichtbron in alle richtingen uitstraalt.
Voorbeeld: een gloeilamp van 40watt geeft een lichtopbrengst van ± 415 lm. De fabrikanten zijn nu verplicht om de lumenstroom van de lamp op de verpakking ervan te vermelden.

Kelvin (symbool: K) en betekent de kleurtemperatuur van een lichtbron, zo wordt aangenomen dat de standaard voor daglicht 5600 K bedraagt. Een lage kleurtemperatuur betekent: warm, gezellig licht. Een hogere kleurtemperatuur betekent eerder koel en blauwer. Algemeen wordt aangenomen dat de waarden tussen de 2500 K tot 6500 K ligt.
Kelvin
Levensduur, De levensduur van een gloeilamp bedraagt ongeveer 1.000 à 1.500
branduren, en heeft een levensduurte van slechts één jaar. Een spaarlamp daarentegen ligt dit tussen de 8.000 à 10.000 branduren (dus 6 à 8 keer langer dan een gloeilamp) en gaat gemiddeld 5 à 7 jaar mee. De levensduur van een LED-lamp daarentegen bedraagt zo'n 35.000 tot 50.000 branduren, met als resultaat dat de LED-lamp 25 à 50 keer langer meegaat dan een normale gloeilamp, wat ook een enorme energiebesparing met zich meebrengt.

Waar vind je ons

EW Glenn

Sint Jansstraat 115
B-2490 Balen

0479 81 66 64
info@ewglenn.be

Locatie

kaart